Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ízes élet Négykezes recept!!

Kibbe fűszeres paradicsommártásos „cukkini-spagettivel” - Marton Adrienn módra
2017. január 15.

Hozzávalók

  • Cukkini-spagetti:
  • 2 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek. fehérborecet
  • 1,5 tk. só
  • bors
  • parmezán sajt
  • 4 szál kakukkfű
  • 6-7 db bazsalikom levél
  • Kibbe:
  • 12,5 dkg bulgur
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld chillipaprika
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ tk. fűszerpaprika
  • ½ tk. őrölt koriander
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés

1. A bulgurt, miután 2-3-szor átöblítettük, kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, nagyjából 15 percig.

2. A padlizsánt ez idő alatt megmossuk, levágjuk a héját, majd közepes méretű kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított fokhagymát és vöröshagymát megpároljuk benne. A felkockázott padlizsánt sózzuk, borsozzuk, majd a hagymás serpenyőbe tesszük. 10 percig pároljuk a hagymákkal együtt.

3. A cukkinit megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk késsel, vagy egy spirál zöldség szeletelővel. Elkészítjük a „cukkini-tészta” szószt.

4. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfű szálakat. Addig hevítjük, míg mindkettőnek intenzív illata lesz (nagyjából 2 percig). Adjuk hozzá a negyedelt paradicsomokat, a fehérborecetet, sót, borsot, bazsalikom leveleket és keverjük össze. Főzzük a paradicsomos szószt addig, amíg a paradicsom, levet nem ereszt, nagyjából 8-10 percig. Távolítsuk el a szószból a 4 szál kakukkfüvet. Adjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit a szószhoz.

DSC_0051

5. Bulgur – A serpenyő tartalmát egy aprítóba pépesítjük a chilivel, majd a lecsöpögtetett bulgurhoz adjuk. Az egészet kézzel, alaposan összegyúrjuk, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt korianderrel és pirospaprikával. Megkóstoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a 2 evőkanál zsemlemorzsát is. Golyókat formálunk belőlük, majd ezeket kissé laposra nyomjuk.

6. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a kibbéket benne aranybarnára sütjük.

DSC_0050

Tipp: Friss koriander leveleket durvára vágunk, majd tálaláskor a kibbék tetejére tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkini spagetti

Cukkini spagetti

Ízletes és igazán egyszerű étel gluténérzékenyeknek is
Vegán bolognai spagetti

Vegán bolognai spagetti

Egy finoman elkészített bolognai spagetti akár a vegánok kedvence is lehet – természetesen hús nélkül. Parmezán helyett sörélesztővel.
Spagetti cukkinipesztóval

Spagetti cukkinipesztóval

A cukkini egyik legideálisabb helye a cukkinipesztóban van. A pesztónak pedig a spagettin.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.