Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
2018. August 8.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 2 kisebb sárgadinnye
  • 2 szál újhagyma fehér része
  • 20 dkg feta sajt vagy krémfehérsajt
  • 10 dkg vékonyra szelt, érlelt sonka
  • kevés olívaolaj, só
  • 10 dkg mini mozzarella sajt
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

A sárgadinnyék két végét levágjuk olyan szélességben, amilyen magas „tálkákat” szeretnénk készíteni. A dinnye magjait eltávolítjuk, a „tálkákból” kivágjuk a dinnyehúst, majd a középső, fel nem használt, meghámozott, kimagozott résszel együtt kis darabokra vágjuk a dinnyehúst.

Az újhagymát felkarikázzuk, a fetát vagy krémfehérsajtot kockákra, a sonkát csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint megsózzuk, majd beleforgatjuk a dinnyekockákat és a lecsepegtetett mozzarellát is.

A salátát a dinnye „tálakba” kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászkrémes partifalatkák

Kolbászkrémes partifalatkák

Nincs mit vinni a piknikre? Dobjuk össze ezt a gyors kolbászos falatkát.
Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

A sütés nélküli desszertekre szavaztatok többen, így Zita most egy ilyet hozott el nektek.
Kapros-sajtos töklepény

Kapros-sajtos töklepény

Annyira nyári, annyira könnyed!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!