Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal
Hozzávalók
4 adaghoz- 2 kisebb sárgadinnye
- 2 szál újhagyma fehér része
- 20 dkg feta sajt vagy krémfehérsajt
- 10 dkg vékonyra szelt, érlelt sonka
- kevés olívaolaj, só
- 10 dkg mini mozzarella sajt
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
A sárgadinnyék két végét levágjuk olyan szélességben, amilyen magas „tálkákat” szeretnénk készíteni. A dinnye magjait eltávolítjuk, a „tálkákból” kivágjuk a dinnyehúst, majd a középső, fel nem használt, meghámozott, kimagozott résszel együtt kis darabokra vágjuk a dinnyehúst.
Az újhagymát felkarikázzuk, a fetát vagy krémfehérsajtot kockákra, a sonkát csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint megsózzuk, majd beleforgatjuk a dinnyekockákat és a lecsepegtetett mozzarellát is.
A salátát a dinnye „tálakba” kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd bazsalikomlevelekkel díszítjük.