Sajtos krumplipüré falatok
Hozzávalók
- 2 csésze hideg krumplipüré
- ¼ csésze apróra vágott snidling vagy zöldhagyma
- 16 kocka gyorsan olvadó sajt
- 2 tojás felverve
- 1/3 csésze liszt
- 1 csésze pankómorzsa
- növényi olaj a sütéshez
Elkészítés
1. Keverjük össze a snidlinget és a krumplipürét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Kanállal készítsünk a masszából golyókat, és minden golyó közepébe nyomjunk egy kocka sajtot, majd zárjuk rá a golyót a sajtra. Addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
3. Forgassuk meg a golyókat lisztben, tojásban, majd pedig morzsában.
4. Tegyük a bepanírozott golyókat a hűtőbe, hogy összeálljanak.
5. Öntsünk 5 cm-nyi olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel 175 fokra.
6. Vegyük ki a golyókat a hűtőből, és néhányat óvatosan helyezzünk bele a forró olajba. Kb. 4 perc alatt süssük őket aranybarnára.
7. Mártogatóssal is nagyon finom.
Forrás: tiphero.com
Megosztom barátaimmal