Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sajtos krumplipüré falatok

2016. December 1.

Hozzávalók

  • 2 csésze hideg krumplipüré
  • ¼ csésze apróra vágott snidling vagy zöldhagyma
  • 16 kocka gyorsan olvadó sajt
  • 2 tojás felverve
  • 1/3 csésze liszt
  • 1 csésze pankómorzsa
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés

1. Keverjük össze a snidlinget és a krumplipürét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Kanállal készítsünk a masszából golyókat, és minden golyó közepébe nyomjunk egy kocka sajtot, majd zárjuk rá a golyót a sajtra. Addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

3. Forgassuk meg a golyókat lisztben, tojásban, majd pedig morzsában.

4. Tegyük a bepanírozott golyókat a hűtőbe, hogy összeálljanak.

5. Öntsünk 5 cm-nyi olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel 175 fokra.

6. Vegyük ki a golyókat a hűtőből, és néhányat óvatosan helyezzünk bele a forró olajba. Kb. 4 perc alatt süssük őket aranybarnára.

7. Mártogatóssal is nagyon finom.

 

Forrás: tiphero.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!
A köret: kelkáposztás krumplipüré

A köret: kelkáposztás krumplipüré

A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!