Sajtos-áfonyás french toast Ammerländer Tilsiter sajttal
Hozzávalók
- 1 kisebb kalács
- Ammerländer Tilsiter sajt
- vaj
- 2 tojás
- 1 dl 30%-os habtejszín
- 2 teáskanál barna cukor vagy vaníliás cukor
- vörösáfonyalekvár
- friss áfonyaszemek
Elkészítés
A kalácsszeleteket megmártjuk a tejszín, a tojások és a cukor keverékében. Serpenyőben vajat olvasztunk, átsütjük rajta a kalácsszeleteket, végül kettőt-kettőt összeragasztunk a megolvadó Ammerländer Tilsiter sajttal. Ha forrón, áfonyalekvárral megcsorgatva tálaljuk, már biztosak lehtünk a sikerben, de ha még friss áfonyával is díszítjük/kiegészítjük, azonnal örök hálára kötelezhetünk mindenkit…
Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!