Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy szuper ötlet a nassolás szerelmeseinek, akik figyelnek az egészséges életmódra

2017. március 3.

Azoknak, akik belevágnak az egészséges életmódba, a főételekkel viszonylag könnyebb dolguk van. Sokan ott akadnak el, hogy nagyon szeretnek nassolni, de nem tudják, mivel válthatnák ki a chipset és a pattogatott kukoricát.

Ez az ötlet nekik való! A csicseriborsóból remek ropogtatni valót lehet készíteni kiváló fehérjetartalommal.

 

Hozzávalók

  • 200 g csicseriborsó
  • olívaolaj spray
  • himalája só
  • bors
  • fokhagymapor
  • csemege pirospaprika
  • kurkuma
  • őrölt római kömény

Elkészítés

1. Amennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, hanem szárazat, áztassuk be háromszoros mennyiségű vízbe legalább fél órára.

2. Ezután főzzük szintén bő vízben alacsony lángon fedő alatt legalább 20 percig. Ez idő alatt kellően megpuhul.

3. Ha elkészült, mossuk át és csöpögtessük le róla a felesleges vizet.

4. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 170°C-ra.

5. Az összes fűszert alaposan összekeverjük egy nagyobb tálban.

6. A lecsepegtetett csicseriborsót befújjuk olíva olaj sprayjel, majd a fűszerkeverékbe forgatjuk.

7. Ezután egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 10 percre az előmelegített sütőbe toljuk, és finom ropogósra sütjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Íme a banánkenyerek banánkenyere

Íme a banánkenyerek banánkenyere

Mert finom és egészséges ez a változat
Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!