Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rizsdarás-sütőtökös pohárkrém

A rizsdara olcsó és finom alternatívája a búzadarának, ezért a gluténmentes étkezés egyik fontos hozzávalója lehet.
2016. November 25.

A rizsdara olcsó és finom alternatívája a búzadarának, ezért a gluténmentes étkezés egyik fontos hozzávalója lehet.

Sűríthetünk vele, készíthetünk belőle grízes tésztát, sőt tejbegrízt is főzhetünk rizsdarával.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 7,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg rizsdara
  • 5 dkg kókuszreszelék + a tálaláshoz

Elkészítés

1. A megtisztított sütőtököt felkockázzuk, és fahéjjal ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd késes aprítóban pürésítjük.

2. A tejet egy lábasban felforraljuk a kétféle cukorral együtt. Beleszórjuk a rizsdarát és a kókuszreszeléket, és mérsékelt lángon, kevergetve krémesre főzzük.

rizsdarasdesszert1

3. Poharakba adagoljuk, rákanalazzuk a sütőtökkrémet, majd kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!