Rizsdarás-sütőtökös pohárkrém
A rizsdara olcsó és finom alternatívája a búzadarának, ezért a gluténmentes étkezés egyik fontos hozzávalója lehet.
Sűríthetünk vele, készíthetünk belőle grízes tésztát, sőt tejbegrízt is főzhetünk rizsdarával.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 7,5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg rizsdara
- 5 dkg kókuszreszelék + a tálaláshoz
Elkészítés
1. A megtisztított sütőtököt felkockázzuk, és fahéjjal ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd késes aprítóban pürésítjük.
2. A tejet egy lábasban felforraljuk a kétféle cukorral együtt. Beleszórjuk a rizsdarát és a kókuszreszeléket, és mérsékelt lángon, kevergetve krémesre főzzük.
3. Poharakba adagoljuk, rákanalazzuk a sütőtökkrémet, majd kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.