Ricottás minizsemle
Próbáljuk ki ezt a nem mindennapi péksüteményt!
2016. December 8.
Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- ¾ evőkanál cukor
- ½ teáskanál só
- 5 evőkanál hideg, sózatlan vaj
- ½ csésze apróra vágott zöldhagyma
- ¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 1 teáskanál friss rozmaring
- 1 csésze ricotta
- 2/3 csésze tej
- 1 tojás, 1 teáskanál vízzel felverve a kenéshez
- só
- fekete bors
- piros paprika
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Reszeljük hozzá a hideg vajat, és villával keverjük morzsás állagúvá.
3. Keverjük hozzá a hagymát és a friss fűszereket. Adjuk hozzá a rikottát és a tejet, és keverjük össze.
4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre. Gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsuk 22 centis négyzetté. Mártsuk bele a kést a lisztbe, és vágjuk fel 12 egyelő nagyságú részre.
5. Az egyforma darabokat tegyük át egy sütőpapírral beterített tepsire. Gazdagon kenjük meg tojással. A tetejét szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal és piros paprikával.
6. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Forrás: lifeloveandgoodfood.com
Megosztom barátaimmal