Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ricottás minizsemle

Próbáljuk ki ezt a nem mindennapi péksüteményt!
2016. December 8.

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¾ evőkanál cukor
  • ½ teáskanál só
  • 5 evőkanál hideg, sózatlan vaj
  • ½ csésze apróra vágott zöldhagyma
  • ¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál friss rozmaring
  • 1 csésze ricotta
  • 2/3 csésze tej
  • 1 tojás, 1 teáskanál vízzel felverve a kenéshez

  • fekete bors
  • piros paprika

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Reszeljük hozzá a hideg vajat, és villával keverjük morzsás állagúvá.

3. Keverjük hozzá a hagymát és a friss fűszereket. Adjuk hozzá a rikottát és a tejet, és keverjük össze.

4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre. Gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsuk 22 centis négyzetté. Mártsuk bele a kést a lisztbe, és vágjuk fel 12 egyelő nagyságú részre.

5. Az egyforma darabokat tegyük át egy sütőpapírral beterített tepsire. Gazdagon kenjük meg tojással. A tetejét szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal és piros paprikával.

6. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Forrás: lifeloveandgoodfood.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!