Répatorta keksz
Hozzávalók
- A kekszhez:
- 70 g zabpehely
- 70 g zabpehely liszt
- 100 g sárgarépa
- 1 db tojás
- 30 g kókuszolaj
- 50 g eritrit
- 2 evőkanál vanília aroma
- 2 g mézeskalács fűszerkeverék
- 3 g őrölt fahéj
- 2 g sütőpor
- A krémhez:
- 200 g zsírszegény krémsajt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 100 g eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Először összekeverjük külön a keksz száraz és nedves hozzávalóit. A zabpelyhet a liszttel, az eritrittel, a fűszerekkel és a sütőporral, a tojást pedig a kókuszolajjal és a vanília aromával. Végül összekeverjük az egészet és belereszeljük a sárgarépát is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat halmozunk a tésztából, majd villával keksz alakúra lapítjuk. Az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezalatt a krémhez ízesítjük a krémsajtot a vaníliával és az eritrittel, majd hűtőben állni hagyjuk.
Ha kihűltek a kekszek, megkenünk egy-egy darabot a sajtkrémmel, majd „szendvicsként” ráillesztünk egy másikat és frissen fogyasztjuk.