Rachael Ray szerint ez kerüljön a palacsintába
A Food Network háziasszonya két kedvencet mixelt össze: a sajtos makarónit és a palacsintát. Az elkészítés úgy indul, mint egy átlagos palacsinta esetében, de belekerül a makaróni tészta, majd a reszelt sajt. Mikor a serpenyőben sül, a sajt beleolvad a palacsintába, a tészta pedig enyhén megpirul.
Hozzávalók
4 főre- 2 csésze liszt
- 1 ek. cukor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- 2 1/3 csésze író
- 2 tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- 2,5 csésze kifőzött fusilli tészta, leszűrve
- 1,5 csésze reszelt cheddar
- juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, és a sót. Egy másikban pedig az írót, a tojásokat, és a vajat. Utóbbit öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük egyneművé. Egy kanál, vagy spatula segítségével forgassuk bele a tésztát és a sajtot.
Melegítsük elő a serpenyőt, majd kicsi, kb. ¼ csészényi tésztakorongokat süssünk ki rajta. Lehet egyszerre több palacsintát is sütni, ha nagyobb serpenyőben dolgozunk. Süssük a tésztát, míg barnulni kezd a széle, és buborékozik a teteje, majd fordítsuk meg.
Juharsziruppal megcsurgatva tálaljuk.
forrás: Rachael Ray Magazin