Rablóhús téli salátával
Hozzávalók
4 személyre- A saslikhoz:
- 50 dkg sertésszűz
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg gomba
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db kápia paprika
- 1 fej lilahagyma
- friss kakukkfű
- olívaolaj
- só, bors
- A salátához:
- 1 fej káposzta
- 1 fej lila káposzta
- 1 szál jégcsapretek
- 1 db sörretek
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 dl borecet
- olívaolaj
- cukor
- só, bors
Elkészítés
1. A salátához a jégcsapretket, a kápia paprikát, a lilahagymát és a sörretket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A kétféle káposztákat is felcsíkozzuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk.
2. A rablóhúshoz a sertés szüzet felkockázzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, majd hagyjuk állni a pácban.
3. Egy tálba kockázunk lilahagymát, kaliforniai paprikát, csiperkegombát, adunk hozzá koktélparadicsomot, majd meglocsoljuk olívaolajjal, végül sózzuk, borsozzuk.
4. A kolozsvári szalonnát is feldaraboljuk. A húst közvetlenül csak a sütés előtt sózzuk meg.
5. A nyársra mindenből felhúzunk egy kockát, vagy kedvünk szerint rétegezzük.
6. A salátáról lecsöpögtetjük a sós levet.
7. Miközben egy forró grillserpenyőben megsütjük a nyársakat, salátaöntetet készítünk. Ehhez összekeverünk vörösborecetet, egy csipet sót, borsot, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olívaolajat, végül a salátára öntjük. Jó étvágyat!