
Póréhagymás-mascarponés tészta sütőben sütve
Egy hús nélkül is laktató és ízletes tészta, ami akár teljesen növényi alapú alapanyagokkal is elkészíthető.
Hozzávalók
kb. 4 adaghoz- 35 dkg durumtészta
- 1 ek olívaolaj
- 1 db póréhagyma
- 2 dl (növényi) tejszín
- 25 dkg (növényi) mascarpone
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 10 dkg cheddar sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük.
Eközben a póréhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, majd olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és belekanalazzuk a mascarponét is a serpenyőbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kb. 5 percig forraljuk a szószt. Ezután alaposan összekeverjük a kifőzött tésztával. Kis méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és megszórjuk a tetejét reszelt cheddar sajttal.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük, és melegen tálaljuk.
Kedvenced a póréhagyma, de hússal turbóznád? Akkor ezeket a sós baconös-pórés csigákat neked találták ki!