Pezsgős narancszselé, a szilveszteri bulik sztárja
Képzeljétek el, hogy milyen jól mutat majd a svédasztalon, ha az üres poharak mellé felsorakoztattok pár kanalazós „italt” is, garantáltan a vendégek kedvence lesz! A megadott zselatinmennyiség puha, remegős állagot fog eredményezni.
Hozzávalók
1 pohárhoz- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 teáskanál porzselatin
- 1 dl száraz pezsgő
- kevés aszalt áfonya a díszítéshez
Elkészítés
1. A narancslevet átszűrjük, majd egy kis lábasba öntjük. Hozzászórjuk a zselatinport, és kevergetve forráspontig hevítjük.
2. Összekeverjük a pezsgővel, pohárba töltjük, és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára. Aszalt áfonyaszemekkel díszítve tálaljuk.