Paradicsomos tépett csirke
Ha eddig nem mertél sütőben csirkét sütni, mert féltél, hogy kiszárad, próbáld ki ezt a receptet. Így elkészítve igazán omlós és ízes marad. Tökéletes hozzávalója bármilyen mexikói jellegű ételnek, de önmagában, szénhidrát- és zöldségkörettel is jó választás.
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg passzírozott paradicsom
- ½ konzerv aprított paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
- fokhagymapor
- vöröshagyma granulátum
- őrölt csemegepaprika
- őrölt chili
- őrölt római kömény
- oregánó
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csirkemellről eltávolítjuk a nem kívánt hártyás részeket, majd egy kis méretű tepsibe fektetjük.
A tetejére öntjük a passzírozott paradicsomot és az aprított paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, borssal, vöröshagymával, fokhagymával, paprikával, chilivel, római köménnyel és oregánóval.
A tepsit felengedjük 2 dl vízzel, majd lefedjük alufóliával.
Az előmelegített sütőben 1 óra 45 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk, majd villával könnyedén darabjaira tépkedjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal.