Paella
Hozzávalók
4 személyre- 300 g csirkecomb filé
- 10 db királyrák
- 1-2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g tintahal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 30 dkg kerekszemű vagy risotto rizs
- 1,2 l hal alaplé
- 25 dkg kék kagyló
- 1 csipet sáfrány
- 1 mk pirospaprika
- friss petrezselyem
- vaj
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A kockákra vágott csirkecombot egy forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
2. Ezalatt egy másik felhevített serpenyőben olívaolajon, vajon és fehérborban a fokhagymával pár perc alatt megfőzzük a rákokat.
3. A tintahalat, ha frissen vesszük, akkor előbb megtisztítjuk és előkészítjük.
4. A rákokat és a csirkehúst egy tányérra tesszük és lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
5. Elkészítjük a paella alapszószt. A vöröshagymát a fokhagymával és a paradicsommal lepürésítünk, majd a felhevített olívaolajos serpenyőben megdinszteljük. Hozzáadjuk a tintahalat, a csirkehúst, a rizst és a paradicsompürét, valamint a sáfrányt és a pirospaprikát. Végül felöntjük az alaplével, hogy ellepje, végül 30 percig főzzük. Ne kevergessük túl sokat. Ha a rizs megpuhult, hozzáadjuk a rákokat, a sós vízben előfőzött kagylót és tálaljuk. Jó étvágyat!