Padlizsános csirkeragu
A padlizsán titka ebben a receptben az, hogy először barnára pirítom, így nem esnek szét a kockák, miután bekerülnek a fűszeres, tejszínes csirkeraguba.
Hozzávalók
4 személyre- 2 közepes padlizsán
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- vagy a fenti 3 porfűszer kiváltható curryporral
- olaj
- tetejére friss zöld koriander vagy petrezselyem
Elkészítés
A padlizsánokat megmosom, végeit levágom, héjastul kb. 1×1 cm-es kockákra vágom. Bő, forró olajban sötétbarnára sütöm a kockákat.
A csirkemellet szintén felkockázom, sózom majd kevés olajon aranybarnára pirítom. Ráreszelem a 2 gerezd fokhagymát, kicsit összepirítom, rászórom a porfűszereket és átkeverem. Ezután adom hozzá a 2 dl tejszínt. Ha túl sűrű, akkor kicsi vízzel hígítom. Ízlés szerint sózom.
Összerottyantom az egészet, a végén hozzáadom a barnára sült padlizsánkockákat. A tetejét friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel szórom meg. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálalom. Jó étvágyat!
Ezt a receptet is próbáld ki: