Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános csirkeragu

Tejszínesen, fűszeresen…
2022. March 31.

A padlizsán titka ebben a receptben az, hogy először barnára pirítom, így nem esnek szét a kockák, miután bekerülnek a fűszeres, tejszínes csirkeraguba.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 közepes padlizsán
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • vagy a fenti 3 porfűszer kiváltható curryporral
  • olaj
  • tetejére friss zöld koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

 

A padlizsánokat megmosom, végeit levágom, héjastul kb. 1×1 cm-es kockákra vágom. Bő, forró olajban sötétbarnára sütöm a kockákat.

A csirkemellet szintén felkockázom, sózom majd kevés olajon aranybarnára pirítom. Ráreszelem a 2 gerezd fokhagymát, kicsit összepirítom, rászórom a porfűszereket és átkeverem. Ezután adom hozzá a 2 dl tejszínt. Ha túl sűrű, akkor kicsi vízzel hígítom. Ízlés szerint sózom. 

Összerottyantom az egészet, a végén hozzáadom a barnára sült padlizsánkockákat. A tetejét friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel szórom meg. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálalom. Jó étvágyat!

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Ajváros kuszkusszal töltött gombafejek

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas almakarika zabköntösben

Fahéjas almakarika zabköntösben

Klasszikus kedvenc egy kicsit másképp
Tepertőkrémes csiga

Tepertőkrémes csiga

Csigákból sosem elég!
Gránátalmás lazacsaláta

Gránátalmás lazacsaláta

Karácsonykor a saláta is legyen különleges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!