Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ajváros kuszkusszal töltött gombafejek

Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora, ráadásul kevés munkával.
2021. július 23.

Nincs is annál jobb, amikor az ebéd vagy vacsora egy tálban, egyszerre készül el. Kevés macera, komplett étel. A gomba, az ajvár és a kuszkusz tökéletes hármast nyújtanak ehhez. Ha nagyobb tálban sütjük, tehetünk mellé más zöldségeket is ízlés szerint.

Hozzávalók

4 fő részére
  • 8 közepes fej gomba
  • 5 dkg reszelhető sajt
  • 1 lila hagyma
  • 10 dkg kuszkusz
  • 1,5 dl víz
  • 3 evőkanál ajvár
  • 1 teáskanál só
  • néhány levél bazsalikom

Elkészítés

 

Először a kuszkuszt egy tálba kimérjük, sózzuk, felöntjük 1,5 dl forró vízzel, összekeverjük, letakarjuk és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a folyadékot magába szívja. Bekapcsoljuk a sütőt 180 °C-ra. 

A gombákat megtisztítjuk, a tönköt a kalaptól elválasztjuk. Egy zsiradékkal enyhén megkent tűzálló tálba tesszük a kalapokat. Köré halmozzuk a hosszában félbevágott tönköket és a negyedelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük. 

Közben a kuszkusz felszívta a vizet, belekanalazzuk az ajvárt és az aprított friss bazsalikomot. Összekeverjük a tölteléket. A gombafejeket egyenként megtöltjük, tetejükre sajtot reszelünk.

Kb. félóra alatt készre sütjük, a végén egy kis grillezéssel vagy magasabb hőfokra emeléssel meg lehet pirítani a tetejüket. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Menő sonkás pite egyszerű alapanyagokból

Menő sonkás pite egyszerű alapanyagokból

Egyszerű hozzávalókból nagyon-nagyon finomat? Igen! Ez a pite az egyik kedvencünk.
Kínai keles pulykakebab

Kínai keles pulykakebab

Próbáltad már így a kebabot?
Narancsos-currys csirkesaláta

Narancsos-currys csirkesaláta

Dobd fel a csirkét izgalmas ízekkel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.