Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános csirkeragu

Tejszínesen, fűszeresen…
2022. March 31.

A padlizsán titka ebben a receptben az, hogy először barnára pirítom, így nem esnek szét a kockák, miután bekerülnek a fűszeres, tejszínes csirkeraguba.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 közepes padlizsán
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • vagy a fenti 3 porfűszer kiváltható curryporral
  • olaj
  • tetejére friss zöld koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

 

A padlizsánokat megmosom, végeit levágom, héjastul kb. 1×1 cm-es kockákra vágom. Bő, forró olajban sötétbarnára sütöm a kockákat.

A csirkemellet szintén felkockázom, sózom majd kevés olajon aranybarnára pirítom. Ráreszelem a 2 gerezd fokhagymát, kicsit összepirítom, rászórom a porfűszereket és átkeverem. Ezután adom hozzá a 2 dl tejszínt. Ha túl sűrű, akkor kicsi vízzel hígítom. Ízlés szerint sózom. 

Összerottyantom az egészet, a végén hozzáadom a barnára sült padlizsánkockákat. A tetejét friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel szórom meg. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálalom. Jó étvágyat!

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas almakarika zabköntösben

Klasszikus kedvenc egy kicsit másképp

Tepertőkrémes csiga

Csigákból sosem elég!

Gránátalmás lazacsaláta

Karácsonykor a saláta is legyen különleges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!