Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette
Hozzávalók
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 8 dkg kókuszolaj
- 5 dkg eritrit
- 5 dkg natúr joghurt
- 1 db tojás
- 25 dkg zsírszegény krémsajt vagy ricotta
- akácméz
- 1 db körte
- 4 db füge
Elkészítés
Az alaphoz összekeverjük a lisztet az eritrittel és a kókuszolajjal, végül pedig hozzáadjuk a natúr joghurtot is. Ettől rugalmasabb és könnyebben kezelhető lesz a tészta. A kezdetben kissé ragacsos masszát fóliába csomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Liszttel megszórt nyújtódeszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd a nyújtófára tekerve áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és itt dolgozunk vele tovább.
Az egész tojást felverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felét összekeverjük a krémsajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a pitetésztán, egy kb. 2-3 cm-es peremet kihagyva. A krémet ízlés szerint meglocsoljuk akácmézzel.
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük velük a krémsajtot. Végül a kihagyott peremet szépen körbe ráhajtogatjuk a töltelékre. A maradék tojást egy ecsettel felvisszük a tésztára, hogy szép fényesre süljön.
Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.