Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egy falat egészség: Omega energiabomba szelet

Készítsük el otthon, sportoló barátaink részére ajándéknak sem utolsó, pláne, ha egy szép dobozba tesszük a szeleteket
2016. december 20.

Hozzávalók

  • Alsó réteg:
  • 1 nagy fej cékla, megfőzve és megpucolva
  • 3 banán
  • 175g zabpehely
  • 3 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 100g dióféle (pl. mandula és törökmogyoró)
  • Felső réteg:
  • 70g feketeribizli vagy áfonya (fagyasztott vagy friss)
  • 45g zabpehely
  • 50g dióféle, nagyobb darabokra vágva
  • 50g magféle (pl. lenmag, tökmag és napraforgómag keveréke)
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 50ml mandulatej

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Készítsük el az alsó réteget: késes robotgépben pürésítsük a céklát és a banánt, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a mézet/juharszirupot, és a magokat. Dolgozzuk össze, de ne túl finomra.
  3. Béelejünk ki egy 20×20 centis sütőtálat sütőpapírral, és egyenletesen simítsuk bele a keveréket. Süssük 8 percig, majd vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
  4. Egy tálban keverjük össze a felső réteg összetevőit, majd simítsuk rá az alsó rétegre. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 12-15 percig, amíg kezd aranybarnává válni.
  5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Vágjuk szeletekre vagy falatokra. Jó étvágyat!

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.