Olivás humusz
Hozzávalók
- 100 g magozott olívabogyó
- 200 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
- 50 g aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g tahini
- ½ db citrom
- himalája só
- őrölt bors
- csemege fűszerpaprika
- őrölt római kömény
- 1 evőkanál olíva olaj
- petrezselyem
Elkészítés
Az aszalt paradicsomot felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
Ezután minden hozzávalót az aprító- vagy turmixgépbe teszünk. A lecsepegtetett olívabogyót és csicseriborsót, a felaprított aszalt paradicsomot, az áttört fokhagymát, a tahinit és a citrom kifacsart levét.
A fűszerezés ízlés kérdése, így folyamatosan kóstolgatva adagoljunk hozzá egy-egy csipet himalája sót, borsot, fűszerpaprikát és római köményt a kívánt íz eléréséig.
2-3 evőkanálnyit hozzáadunk az alapanyagokhoz a csicseriborsó főzőlevéből (vagy vízből) és krémesre turmixoljuk.
Tálkába öntjük, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, megszórjuk petrezselyem zölddel, majd tortilla chipsszel vagy pitával tálaljuk.