Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mogyoróvajas zabkocka

2016. November 6.

Hozzávalók

  • 1 csésze mogyoróvaj
  • 3 csésze nagy szemű zabpehely
  • ½ csésze méz

Elkészítés

1. Vajazzunk és fóliával béleljünk ki egy 22×22 cm-es sütőtálat.

2. Olvasszuk össze a mogyoróvajat és a mézet. Melegíthetjük a mikróban és a tűzhelyen is.

3. Ha már teljesen sima, keverjük hozzá a zabpelyhet. Először csak 2 csészényit, és csak lassan a többi, ha szükséges. Alaposan keverjük össze.

4. Öntsük a keveréket az előkészített sütőtálba, és tegyük a hűtőbe, amíg összeáll annyira, hogy vágható lehessen. Tarthatjuk a hűtőben, akkor kemény marad. Ha puha és ragacsos kockákat szeretnénk, tároljuk

 

Forrás: fattaincassa.blogspot.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpelyhes-banános kenyér aszalt gyümölcsökkel

Zabpelyhes-banános kenyér aszalt gyümölcsökkel

Mindent bele egy tálba, egy kicsit a sütőbe és máris kész az csodás nyári, reggeli kenyér. Ha későn kelők vagyunk süssük meg előző nap vagy együk uzsonnára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!