Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mini fánkok csokoládéval és baconnel

Adásban volt: 2017. April 21.
A recepthez tartozó videó
2017. April 21.

Hozzávalók

75 darab
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 1 nagy édesburgonya
  • 2-3 ek kókuszzsír
  • 120 ml sűrű kókusztej
  • 100 g mandulaliszt
  • 60 g kókuszliszt
  • 1-2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 mk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna

  • Az öntethez:
  • 50 g étcsokoládé
  • ½ dl juharszirup
  • 2 ek méz
  • 3 szelet bacon
  • 10 dkg cukormentes keksz
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk vaníliaőrlemény

Elkészítés

1. Egy turmixgépben keverjük össze a tésztát: a kókuszzsírt, a főtt és megpucolt édesburgonyát, a tojást, a kókusztejet és a juharszirupot. Ha ezt elkevertük, hozzáadhatjuk a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót, majd fűszerezzük mézeskalács fűszerkeverékkel és fahéjjal. Ezt is összekeverjük. A masszát habzsákba töltjük és fánkformákba adagoljuk. Sütőben 175 fokon 20 percig sütjük.

2. Az egyik öntethez a bacont kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk. Ezután a zsírt felitatjuk, majd mézzel és juharsziruppal felöntjük. Ha a méz kicsit visszadermedt, akkor vonjuk be a fánkokat vele.

3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, ezzel vonunk be egy másik adag fánkot, majd kekszmorzsával szórjuk meg.

4. A tejszínt habbá verjük a vaníliaőrleménnyel. Ezzel kínáljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Élesztő és kelesztés nélküli könnyű mini fánkok

Élesztő és kelesztés nélküli könnyű mini fánkok

Puha belső, kissé roppanós külső édes mázzal megcsurgatva

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!