Mini fánkok csokoládéval és baconnel
Hozzávalók
75 darab- A tésztához:
- 5 tojás
- 1 nagy édesburgonya
- 2-3 ek kókuszzsír
- 120 ml sűrű kókusztej
- 100 g mandulaliszt
- 60 g kókuszliszt
- 1-2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 mk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- Az öntethez:
- 50 g étcsokoládé
- ½ dl juharszirup
- 2 ek méz
- 3 szelet bacon
- 10 dkg cukormentes keksz
- 2 dl tejszín
- 1 mk vaníliaőrlemény
Elkészítés
1. Egy turmixgépben keverjük össze a tésztát: a kókuszzsírt, a főtt és megpucolt édesburgonyát, a tojást, a kókusztejet és a juharszirupot. Ha ezt elkevertük, hozzáadhatjuk a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót, majd fűszerezzük mézeskalács fűszerkeverékkel és fahéjjal. Ezt is összekeverjük. A masszát habzsákba töltjük és fánkformákba adagoljuk. Sütőben 175 fokon 20 percig sütjük.
2. Az egyik öntethez a bacont kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk. Ezután a zsírt felitatjuk, majd mézzel és juharsziruppal felöntjük. Ha a méz kicsit visszadermedt, akkor vonjuk be a fánkokat vele.
3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, ezzel vonunk be egy másik adag fánkot, majd kekszmorzsával szórjuk meg.
4. A tejszínt habbá verjük a vaníliaőrleménnyel. Ezzel kínáljuk. Jó étvágyat!