Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a fánk egészséges, diétás változata

Banános, kókuszos
2017. január 25.

Hozzávalók

12 db
  • 250 g banán
  • 40 g kókuszliszt
  • 150 g rizsliszt
  • ¼ csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 50 g eritrit
  • 20 g kókuszolaj
  • 100 g zsírszegény krémes túró
  • kókuszreszelék
  • citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréssel.

200 g banánt villával pépesítünk, majd összekeverjük a kókuszliszttel, a rizsliszttel, az eritrittel, a tojásokkal, a kókuszolajjal és a sütőporral.

Az alaposan összekevert masszát szilikon fánkformákba kanalazzuk és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A mázhoz pépesítjük a maradék 50 g banánt is, kevés citromlét csorgatunk rá, hogy ne barnuljon meg, majd összekeverjük a zsírszegény túróval.

A krémet az elkészült fánkok tetejére kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!
Máglyarakás újragondolva

Máglyarakás újragondolva

Ez az egészséges változat azon túl, hogy cukormentes, muffin formákban készült

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!