Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a fánk egészséges, diétás változata

Banános, kókuszos
2017. January 25.

Hozzávalók

12 db
  • 250 g banán
  • 40 g kókuszliszt
  • 150 g rizsliszt
  • ¼ csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 50 g eritrit
  • 20 g kókuszolaj
  • 100 g zsírszegény krémes túró
  • kókuszreszelék
  • citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréssel.

200 g banánt villával pépesítünk, majd összekeverjük a kókuszliszttel, a rizsliszttel, az eritrittel, a tojásokkal, a kókuszolajjal és a sütőporral.

Az alaposan összekevert masszát szilikon fánkformákba kanalazzuk és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A mázhoz pépesítjük a maradék 50 g banánt is, kevés citromlét csorgatunk rá, hogy ne barnuljon meg, majd összekeverjük a zsírszegény túróval.

A krémet az elkészült fánkok tetejére kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!
Máglyarakás újragondolva

Máglyarakás újragondolva

Ez az egészséges változat azon túl, hogy cukormentes, muffin formákban készült

Napi ajánlatunk

Top videók