Mexikói babos csirke
Hozzávalók
- 3 db egész csirkecomb
- 1 ek. pirospaprika
- 1 ek. őrölt kömény
- 1/2 tk. cayenne bors
- őrölt koriandermag, só, bors
- 2 ek. olívaolaj
- 1 db lime leve
- 1 ek. vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 20 dkg barnarizs
- 2 dl alaplé
- 1,5 dl paradicsomszósz
- 2 cső kukorica
- 40 dkg feketebab konzerv
Elkészítés
1. A kukoricacsöveket sózzuk, borsozzuk, majd vajjal bekenve fóliába csomagoljuk, és 200 fokon kb. fél óra alatt roppanósra sütjük.
2. A csirkecombokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felükkel lefelé fordítva forró olívaolajon kérget sütünk rájuk.
3. Elkészítjük a pácot: a cayenne paprikát, köményt, őrölt koriandermagot olívaolajjal és a lime levével összekeverjük.
4. A kérgesített csirkecombokat alaposan beleforgatjuk a pácba, majd legalább fél órára állni hagyjuk.
5. A serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a az apróra vágott fokhagymagerezdet, majd a csíkokra vágott paprikát is.
6. Beletesszük a barnarizst és felöntjük alaplével, majd hozzáadjuk a feketebabot. Hozzáadjuk a csőről levágott sült kukoricaszemeket is, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, majd forralás után belenyomjuk a csirkecombokat és az egész serpenyőt betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a levét elfőtte, forgassuk át és adjunk még hozzá alaplevet.
7. Tálaláskor jalapeno paprikával és reszelt lime-héjjal díszíthetjük.