Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mazsolás krémtúró

Adásban volt: 2016. november 22.
A recepthez tartozó videó
2016. november 22.

Hozzávalók

  • 25 dkg zsíros túró
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg aranymazsola
  • 2 cl rum
  • 1 rúd vanília
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 db tojássárgája
  • 4 db lapzselatin
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1. Egy edényben tejszínt melegítünk, majd az előre hideg vízbe áztatott lapzselatint kicsavarjuk, és a tejszínbe tesszük, oldódásig kevergetjük.

2. A zsíros túrót, egy tojássárgáját, és a mascarponét egy keverőtálba tesszük és egy kis habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a zselatinos tejszínt is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot.

3. A folyékony állagú egyveleget poharakba, tálkákba adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük megdermedni. Tálaláskor csokireszelékkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mogyorós túrótorta

Mogyorós túrótorta

Házias, török mogyorós túrótorta. Egy kiadós leves után kiváló második fogás, főleg egy hideg téli napon.
Szedres-mézes TÚRÓ RUDI torta

Szedres-mézes TÚRÓ RUDI torta

Sütés nélküli édesség, 10 perc alatt elkészül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.