Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mazsolás krémtúró

Adásban volt: 2016. November 22.
A recepthez tartozó videó
2016. November 22.

Hozzávalók

  • 25 dkg zsíros túró
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg aranymazsola
  • 2 cl rum
  • 1 rúd vanília
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 db tojássárgája
  • 4 db lapzselatin
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1. Egy edényben tejszínt melegítünk, majd az előre hideg vízbe áztatott lapzselatint kicsavarjuk, és a tejszínbe tesszük, oldódásig kevergetjük.

2. A zsíros túrót, egy tojássárgáját, és a mascarponét egy keverőtálba tesszük és egy kis habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a zselatinos tejszínt is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot.

3. A folyékony állagú egyveleget poharakba, tálkákba adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük megdermedni. Tálaláskor csokireszelékkel díszítjük.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!