Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű túrófánk

Adásban volt: 2016. november 14.
A recepthez tartozó videó
2016. november 14.

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg túró

  • 1-2 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg eperlekvár

Elkészítés

1. Egy nagyobb keverőtálban a túrót összekeverjük a cukorral, a liszttel, a szódabikarbónával és két csipet sóval. Kézzel, vagy kézi mixerrel tésztát keverünk belőle, egyenként hozzáadva a tojásokat, majd legalább fél órát pihentetjük.

2. Olajat forrósítunk és két kanál segítségével galuskákat formázunk a tésztából, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

3. Az olaj leitatása után barack- vagy eperlekvárral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokis-mogyorós és málnás túrófánk

Csokis-mogyorós és málnás túrófánk

Egy remek és egészséges alternatívája a fehér lisztből készült változatnak
Fánk hanukára

Fánk hanukára

A fánk a hanuka elmaradhatatlan édessége. Autentikus recept a Rosenstein családtól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.