Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
2020. March 30.

Az álgabonaként ismert – tehát gluténérzékenység esetén is fogyasztható – quinoa azért is szuper alapanyag salátákhoz, mert nemcsak jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátforrás, hanem értékes növényi fehérjékben is gazdag, így kompletté teszi az ételt. Az édes mangó pedig különleges csavart visz a történetbe.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg quinoa
  • himalája só
  • 1/2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 15 dkg vörösbab
  • ½ avokádó
  • 1 db mangó
  • 1 db lime
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss koriander

Elkészítés

 

 Az átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük só és ételízesítő hozzáadásával.

A kaliforniai paprikát alaposan megmossuk és felkockázzuk, a vörösbabot lecsepegtetjük, az avokádót és a mangót pedig kikanalazzuk a héjából és felkockázzuk. 

A puhára főtt quinoát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd meglocsoljuk egy lime kifacsart levével és olívaolajjal, végül pedig megszórjuk frissen aprított korianderrel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vietnámi tésztasaláta

Vietnámi tésztasaláta

Könnyű és tápláló saláta rizstésztával.
Édes bulgurkása

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!
Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!