Mangós quinoasaláta
Az álgabonaként ismert – tehát gluténérzékenység esetén is fogyasztható – quinoa azért is szuper alapanyag salátákhoz, mert nemcsak jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátforrás, hanem értékes növényi fehérjékben is gazdag, így kompletté teszi az ételt. Az édes mangó pedig különleges csavart visz a történetbe.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg quinoa
- himalája só
- 1/2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- 1 db kaliforniai paprika
- 15 dkg vörösbab
- ½ avokádó
- 1 db mangó
- 1 db lime
- 2 evőkanál olívaolaj
- friss koriander
Elkészítés
Az átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük só és ételízesítő hozzáadásával.
A kaliforniai paprikát alaposan megmossuk és felkockázzuk, a vörösbabot lecsepegtetjük, az avokádót és a mangót pedig kikanalazzuk a héjából és felkockázzuk.
A puhára főtt quinoát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd meglocsoljuk egy lime kifacsart levével és olívaolajjal, végül pedig megszórjuk frissen aprított korianderrel.