Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Máktorta

Adásban volt: 2016. December 20.
A recepthez tartozó videó
2016. December 20.

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 15 dkg szőlőmagolaj
  • 18 dkg darált mák
  • 18 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • birsalma lekvár

Elkészítés

1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, a sárgáját cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a szőlőmagolajat, a mákot, a diót, egy csipet sót, kevés citromhéjat reszelünk bele, és a fél citrom levét belefacsarjuk, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az egyharmadát belekeverjük a mákos masszába, ezzel fellazítjuk. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradékot, de ezt már óvatosan, hogy ne törjük össze.

2. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, megkenjük birsalmalekvárral, és tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!