Magyaros Burgonyaleves
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 db zeller
- 20 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg füstölt bordaporc
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 2 dl tejföl
Elkészítés
1. Tegyük fel főni hagymás, fokhagymás babéros vízben a bordaporcot, kb. 2-2,5 órára
2. Ha már megfőtt, tegyük bele a paprikát és paradicsomot egészben, a zellert és a krumplit kockázva, a kolbászt karikázva.
3. Ha már a zöldségek is megpuhultak, akkor elkészítjük a rántást: kacsazsírt hevítünk, 1 kanál lisztet beleteszünk, világosra pirítjuk, majd fokhagymát roppantunk és beletesszük a rántásba. A levesből két kanál lével csomómentesre keverjük és végül a leveshez adjuk.
4. Tálalásnál tehetünk rá 1 kanál tejfölt és petrezselymet.