Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lencsekrémleves fűszeres húsgolyókkal

Adásban volt: 2016. October 25.
A recepthez tartozó videó
2016. October 25.

Hozzávalók

6 személyre
  • 50 dkg darálthús
  • 50 dkg lencse
  • 2 fej hagyma
  • 2 db zellerszár vagy gumó
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt római kömény
  • 2 tk. magos mustár
  • 1 tk. méz
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma
  • koriander
  • só,bors

Elkészítés

1. Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával, a fokhagymával, a zellerrel, a sárgarépával és a babérlevéllel ízesítjük.

2. Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot, vagyis egy pörköltalapot készítünk.

3. Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyókat: a darált húsba beletesszük a római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és az apróra vágott friss korianderleveleket.

4. Amint megpuhult a lencse, kivesszük a zöldségeket, és belekeverjük a pörköltalapot, majd a keveréket összeturmixoljuk.

5. A tűzhelyre visszatesszük, magos mustárral, mézzel, sóval és borssal ízesítjük, és közepes lángon újra felforraljuk. Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Friss korianderlevelekkel és újhagymával tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!