Lencsekrémleves fűszeres húsgolyókkal
Hozzávalók
6 személyre- 50 dkg darálthús
- 50 dkg lencse
- 2 fej hagyma
- 2 db zellerszár vagy gumó
- 1 szál sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- őrölt római kömény
- 2 tk. magos mustár
- 1 tk. méz
- 1 db tojás
- kevés zsemlemorzsa
- olívaolaj
- 1 szál újhagyma
- koriander
- só,bors
Elkészítés
1. Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával, a fokhagymával, a zellerrel, a sárgarépával és a babérlevéllel ízesítjük.
2. Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot, vagyis egy pörköltalapot készítünk.
3. Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyókat: a darált húsba beletesszük a római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és az apróra vágott friss korianderleveleket.
4. Amint megpuhult a lencse, kivesszük a zöldségeket, és belekeverjük a pörköltalapot, majd a keveréket összeturmixoljuk.
5. A tűzhelyre visszatesszük, magos mustárral, mézzel, sóval és borssal ízesítjük, és közepes lángon újra felforraljuk. Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Friss korianderlevelekkel és újhagymával tálaljuk.