Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsó vajtökkel, kaporral és kolozsvári szalonnával

Adásban volt: 2017. június 19.
A recepthez tartozó videó
2017. június 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 zöldpaprika
  • 1 TV paprika
  • 2 kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 1 vajtök
  • friss kapor
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsíron vagy olajon lepirítjuk.

2. A nagyobb paradicsomokat felül bevágjuk és 1 percig forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük és lehúzzuk a héját. Egy aprítógépbe tesszük a koktélparadicsomokat és pürésítjük.

3. A vöröshagymákat apróra vágjuk, a szalonnán megdinszteljük és lepirítjuk. Ezután feljebb vesszük a hőt és ekkor adjuk hozzá a lepürésített paradicsomot.

4. A paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Ha szükséges egy kevés olívaolajat öntünk hozzá és sózzuk. A fokhagymákat apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. A tök zsenge részét levágjuk, a közepét eltávolítjuk, nagyobb kockákra daraboljuk és a lecsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, így főzzük még 3-4 percig. A végén belekerül a kockára vágott paradicsom is. Friss kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsó

Lecsó

Istenes László életében nem a főzés játssza a főszerepet, de ez nem jelenti azt, hogy nyári kedvencét a lecsót, bográcsban ne készítené el nagyon szívesen.
Currys lecsó

Currys lecsó

A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.
Olasz lecsó

Olasz lecsó

Az olasz lecsó alapja pont úgy készül, mint a magyar: paprikával és paradicsommal. A különbség azonban az apró részletekben rejlik:kápia paprikával és bazsalikommal bolondítjuk, hogy teljesen megidézzük Italiát.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!