Lecsó vajtökkel, kaporral és kolozsvári szalonnával
Hozzávalók
4 személyre- 1 zöldpaprika
- 1 TV paprika
- 2 kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 paradicsom
- 1 vajtök
- friss kapor
- 6-8 koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsíron vagy olajon lepirítjuk.
2. A nagyobb paradicsomokat felül bevágjuk és 1 percig forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük és lehúzzuk a héját. Egy aprítógépbe tesszük a koktélparadicsomokat és pürésítjük.
3. A vöröshagymákat apróra vágjuk, a szalonnán megdinszteljük és lepirítjuk. Ezután feljebb vesszük a hőt és ekkor adjuk hozzá a lepürésített paradicsomot.
4. A paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Ha szükséges egy kevés olívaolajat öntünk hozzá és sózzuk. A fokhagymákat apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. A tök zsenge részét levágjuk, a közepét eltávolítjuk, nagyobb kockákra daraboljuk és a lecsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, így főzzük még 3-4 percig. A végén belekerül a kockára vágott paradicsom is. Friss kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!