Lazacos Alfredo tészta
Hozzávalók
3 személyre- 250g száraz fettuccine tészta
- 3 evőkanál sózatlan vaj
- 1 kis fej hagyma, finomra vágva
- egy nagy csipet frissen őrölt bors
- ½ csésze habtejszín
- ¾ csésze reszelt parmezán sajt
- ¼ teáskanál só
- 180-200g melegen füstölt lazac filé, apróra vágva
- A tálaláshoz:
- Friss petrezselyem
- Reszelt parmezán
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy nagy lábos sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük ‚al dente‘-re.
2. Közben egy mély serpenyőben, közepes vagy magas lángon olvasszuk meg a vajat.
3. Adjuk hozzá a hagymát, és 2 perc alatt pároljuk puhára.
4. Öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük még 3 percig.
5. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és kevejük hozzá a reszelt parmezánt, a sót és a borsot.
6. Vegyünk ki a tészta főzővizéből ½ csészényit plusz kanalazzunk ki egy bögrényit, és szűrjük le a tésztát.
7. Öntsük a tésztát és a ½ csészényi főzővizet a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a lazacot. Tegyük vissza a serpenyőt közepes lángra a tűzhelyre. Nagyon óvatoan forgassuk össze a tésztát a szósszal, egészen addig, amíg a tészta az összes szószt magára vonja.
8. Vegyük le a tűzhelyről, és azonnal tálaljuk. Szórjuk meg parmezánnal és friss petrezselyemmel.
Forrás: recipetineats.com