Lassan sült teriyaki csirke
Könnyen elkészíthető recept, az eredmény mégis izgalmas: így alakul át az egyszerű csirke-rizs kombináció.
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg csirkemell
- 2 dl szójaszósz
- 3 dkg eritrit
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma
- 1 kis darab gyömbér
- 15 dkg basmati rizs
- himalája só
- újhagyma
- szezámmag
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A csirkét megtisztítjuk, majd egy magas falú, kis méretű tepsibe tesszük.
A szójaszószt összekeverjük az eritrittel, a finomra aprított fokhagymával, vöröshagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Egyenletesen eloszlatjuk a csirkemellfilék tetején, majd felengedjük a tepsit annyi vízzel, hogy ellepje kb. a csirke 2/3-át. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit, majd az előmelegített sütőbe tesszük 2 órára.
A basmati rizst 2,5-szeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
Az elkészült csirkét két villa segítségével könnyedén „széttépjük”, összekeverjük a tepsiben maradt szósszal, ízlés szerint hozzáöntünk még egy kevés szójaszószt.
Basmati rizsen, felkarikázott újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.