Szilveszteri gyors: Kukoricatócsni mártogatóssal
A kukoricatócsni tésztája korábban is bekeverhető, így akár a buli alatt is gyorsan kisüthető egy-egy új adag.
Hozzávalók
5-6 darabhoz- 25 dkg kukorica (konzerv)
- 2 db tojás
- só, őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- liszt
- kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
1. A kukoricát lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzátesszük a két elhabart tojást, sóval, borssal és morzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Fokozatosan adagolva annyi lisztet adunk a keverékhez, hogy lágy, de összeálló masszát kapjunk.
2. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olívaolajat. 1,5-2 evőkanálnyi adagokat kanalazunk rá a masszából, ellapítjuk, majd mindkét oldalukat átsütjük a tócsniknak. Sóval és reszelt fokhagymával ízesített tejföllel tálaljuk.