Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes polenta pirított gombával

A gluténmentes ételeknek sem kell drágának vagy bonyolultnak lenniük, erre példa Gökler Kriszti receptje.
2019. June 24.

A polenta – vagy más néven puliszka – mára kissé elfeledett étel lett, mégis érdemes néha elkészíteni, hiszen különböző feltétekkel igazán egyszerű, de változatos, gluténmentes főétel készülhet belőle.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 8 dl zöldség alaplé
  • 12 dkg kukoricadara
  • himalája só
  • őrölt fehér bors
  • kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • friss petrezselyem
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 dl rizstejszín

Elkészítés

Az alaplét felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót és a borsot. Alacsony lángra vesszük, és kb. 15-20 perc alatt hagyjuk besűrűsödni.

A vöröshagymát és a csiperkét megpucoljuk és felszeleteljük, majd egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.  

A besűrűsödött kukoricakásában elkeverjük a parmezánt és a rizstejszínt, hogy krémesebb állagot kapjon, majd a pirított hagymás gombával tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán epermousse

Búcsúzzunk az eperszezontól ezzel a habkönnyű desszerttel!

Brownie édesburgonyából

Édesburgonyából süti? Naná! Nézzétek csak Gökler Kriszti klassz receptjét!

Csicseriborsó omlett

Nem fogyasztasz tojást? Ehhez az omletthez nem is szükséges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!