Könnyű, olcsó, sütést sem igényel: Citromimádók sajttortája
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 200 g gyömbéres keksz
- 405 g light sűrített tej
- 200 g krémsajt
- 150 ml tejszín
- 2 citrom leve és lereszelt héja
- 1 kis citrom díszítéshez
Elkészítés
Vajazzuk ki egy 20 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaforma alját. Morzsoljuk össze a kekszeket (robotgépben, vagy kézzel), majd olvasszuk meg a vajat és dolgozzuk hozzá a morzsalékot.
Nyomkodjuk bele a keveréket a tortaformába, jusson mindenhova egyenletesen. Tegyük hűtőbe 20 percre.
Egy közepes tálban keverjük lágyabb állagúvá a sűrített tejet, majd fokozatosan adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt héjat. Végül forgassuk hozzá a krémsajtot.
Egy másik tálban verjük a tejszínt addig, amíg elkezd szilárdulni. Ezután óvatosan keverjük hozzá a citromos mixhez, majd adagoljuk a keszalapra.
Hagyjuk 4-6 órát hűtőben állni – de jobb, ha egy éjszakát pihen.
Tálalás előtt vegyük ki, várjuk meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik, majd díszítsük citromkarikákkal.
forrás: neilshealthymeals.com