Könnyű és egészséges lencseleves
Hozzávalók
6 személyre- ¼ csésze olívaolaj
- 1 fej hagyma, összevágva
- 1 ½ csésze összevágott sárgarépa
- 2 szárzeller, összevágva
- 3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 2 csésze száraz lencse
- 8 csésze csirke alaplé
- 1 csésze spenót, megmosva, és vékonya vágva
- 2 evőkanál ecet
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1. Egy nagy leveses lábosban közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a répát és a zellert. 3-4 perc alatt pároljuk puhára. Keverjük hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót és a bazsalikomot, és főzzük további egy percig.
2. Adjuk hozzá a lencsét, az alaplevet és a paradicsomot, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük egy órán át.
3. Tálalás előtt keverjük hozzá a spenótot és az ecetet, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
Forrás: mymommystyle.com
Megosztom barátaimmal