Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos-bazsalikomos csirke

Egy 15 perc alatt elkészíthető csirkés ebédötletet mutatok, amit a kókusztejszín és a friss bazsalikom találkozása tesz különlegessé.
2018. May 2.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dg csirkemell
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 dl kókusztejszín
  • himalája só
  • őrölt bors
  • friss bazsalikomlevél
  • 15 dkg basmati rizs

Elkészítés

A csirkemellet kifilézzük és felkockázzuk. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a csirkemell kockát minden oldalát. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a kókusztejszínt. Egy marék bazsalikomlevelet felaprítunk és szintén a csirkéhez szórjuk. Fedő alatt közepes lángon hagyjuk párolódni kb. 12 percig.

Ezalatt a rizst 2,5-szörös mennyiségű vízben himalája só hozzáadásával puhára főzzük.

Az elkészült tejszínes csirkét a basmati rizsen, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tonhal fasírt

Tonhal fasírt

Sokan nem tudják, de az omega 3 zsírsavak a szervezetre gyakorolt számos egészséges hatásuk mellett a jó kedv fenntartásáért is felelnek, ezért érdemes heti több alkalommal halat fogyasztani, pl. tonhal formájában.
Vöröslencse bolognai

Vöröslencse bolognai

Egy újabb isteni, növényi fehérjékben gazdag tésztaétel, a ritkán használt vöröslencse felhasználásával.
Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai éttermekben sokszor találkozhatunk ezzel az étellel, de legtöbbször sajnos csak a zsírban tocsogó verzióval. Otthon elkészítve erre könnyedén odafigyelhetünk, miközben ugyanúgy élvezhetjük a kelet ízeit.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!