Kókuszos-bazsalikomos csirke
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dg csirkemell
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 dl kókusztejszín
- himalája só
- őrölt bors
- friss bazsalikomlevél
- 15 dkg basmati rizs
Elkészítés
A csirkemellet kifilézzük és felkockázzuk. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a csirkemell kockát minden oldalát. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a kókusztejszínt. Egy marék bazsalikomlevelet felaprítunk és szintén a csirkéhez szórjuk. Fedő alatt közepes lángon hagyjuk párolódni kb. 12 percig.
Ezalatt a rizst 2,5-szörös mennyiségű vízben himalája só hozzáadásával puhára főzzük.
Az elkészült tejszínes csirkét a basmati rizsen, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.