Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszrajongók figyelem! Itt az egészséges és nagyon ízletes, kívül-belül kókuszos torta

A mai napon kell ugyanis megünnepelni a kókuszos tortákat! :)
2017. March 13.

Március 13-a a nemzeti kókusztorta nap. A kókusz egy olyan alapanyag, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy egyáltalán nem.

Én most a rajongóknak próbáltam kedvezni, ugyanis ennek a tortának minden rétegébe több kókusszal kapcsolatos hozzávalót is csempésztem, ügyelve arra, hogy egészséges, de nagyon ízletes legyen.

Hozzávalók

22 cm-es formához
  • Tészta:
  • 70 g kókuszliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 50 g eritrit
  • 1 tojás
  • Első réteg:
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 tojássárgája
  • 80 g zabliszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g eritrit
  • 30 g kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • Második réteg:
  • 1 dl kókusztejszín
  • 50 g eritrit
  • Díszítéshez:
  • fél lime
  • kókusz chips

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréssel. A kókusztejszínt felhasználásig a mélyhűtőbe tesszük.

2. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ez a tészta nem fog szépen összeállni, inkább morzsalékos lesz a kókuszliszt miatt, így nyújtani ne is próbáljuk. Egy kókuszolajjal kiolajozott kapcsos tortaformába nyomogatjuk az ujjaink segítségével úgy, hogy egy kb. 3 cm-es oldalpereme legyen a tortaalapnak.

3. Ezután az előmelegíttet sütőbe tesszük kb. 15 percre. Miután megsült, bánjunk vele nagyon óvatosan, csak a teljes kihűlés után próbáljuk meg eltávolítani a tortaformát, különben könnyedén széteshet a tészta.

4. A töltelékhez összekeverjük a zablisztet a kókuszreszelékkel és az eritrittel. A kókusztejet alacsony lángon felforraljuk a kókuszolajjal és a vanília aromával ügyelve, hogy oda ne égjen. Ha felforrt, elkezdjük fokozatosan adagolni a száraz hozzávalókat. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, miközben sűrűsödni kezd. 1-2 perc után levesszük a tűzről, 2 percet hűlni hagyjuk, majd elkeverjük benne a tojássárgáját is. Ezután további 2 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük.

5. Az elkészült krémet legalább 20 percig hűlni hagyjuk. Eközben elkészítjük a torta utolsó rétegét. A lehűtött kókusztejszínt az eritrit hozzáadásával habverő segítségével kemény habbá verjük.

6. Végül összeállítjuk a tortát. Még a tortaformában lévő tésztába töltjük a kihűlt krémet, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a felvert habot. Díszítésként lime karikákat és pirított kókusz chipset használhatunk. Szeletelés és fogyasztás előtt 2 óráig a hűtőben pihentetjük.

KívülBelülKókusztorta2

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!
Rántva, de mégis egészségesen - mi az?

Rántva, de mégis egészségesen - mi az?

Zabkásakirálynő megint kitalált valamit

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!