Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kétszersült krumpli

2016. December 1.

Hozzávalók

  • 4 nagy burgonya
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 113g puha cream cheese
  • 1 teáskanál só és ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • ¼ csésze puha vaj
  • 1 csésze tejföl
  • ½ csésze tej
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 225g bacon, ropogósra sütve, összemorzsolva
  • 1/3 csésze apróra vágott snidling vagy zöldhagyma

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vegyük ki a sajtkrémet és a vajat a hűtőből, hogy meg tudjanak puhulni, amíg sütjük a krumplit.

2. A burgonyákat szurkáljuk meg néhányszor egy villával. Dörzsöljük be őket olajjal. Tegyük őket közvetlenül a rácsra, és kb. 1 óra alatt süssük meg. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy már meg tudjuk fogni őket.

3. Tegyük a vajat és a krémsajtot egy keverőtálba. Minden burgonyát hosszában vágjunk ketté, és finoman kanalazzuk át a belsejét a tálba, hogy csak egy vékony héj maradjon. Majd az üres krumplikat tegyük egy tepsire. Adjuk a tálban lévő keverékhez a tejfölt, a tejet, a sót és a borsot, és keverjük krémesre.

4. Kanalazzuk vissza a keveréket a burgonyákba. Szórjuk meg reszelt sajttal és baconnel. 15-20 percig süssük, amíg a sajt megolvad, és a krumpli teljesen átmelegszik. Snidlinggel megszórva azonnal tálaljuk.

 

Forrás: www.thewickednoodle.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!