Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Itt az ideje egy igazán különleges desszertnek!

Kecskesajtos fehércsokis mousse
2017. October 21.

Hozzávalók

  • A mousse-hoz:
  • 150g kecskesajt
  • 200 ml habtejszín
  • 150 g fehércsoki
  • 3 db tojás
  • 8 g zselatin
  • 1 rúd vanília
  • porcukor ízlés szerint
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt

Elkészítés

IMG_3481

Először készítsük el a mousse-t: A kecskesajtot lereszeljük egy habüstbe, hozzáöntjük a tejszínt és a fehércsokit. A vanília rudat  kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét majd azt is hozzáadjuk. Vízfürdőre helyezzük és addig melegítjük, míg elolvad a csoki és a kecskesajtunk. Levesszük a vízfürdőről, és ha picit visszahűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük. Ahhoz hogy teljesen homogén krémet kapjunk érdemes botmixerrel picit átturmixolni. Ha ezzel is megvagyunk, megkóstoljuk hogy elég édes-e,ha nem akkor itt lehet ízlés szerint porcukorral édesíteni.

A tojásfehérjét 2 csapott evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a szobahőmérségletüre visszahült krémhez adjuk. A zselatint annyi hidegvízbe áztassuk be, hogy éppen elllepje, hagyjuk megduzzadni pár percet majd mikróban csípősre melegitjük és folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a krémünkhöz. Frissentartó foliával bélelet formába vagy szilikonformába öntjük. (Ha a másodikat választjuk, akkor elhagyható a fólia.) Egy éjszakára fagyasztóba rakjuk.

Jöhet a piskóta: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen kikenjük kb. 1 cm vastagra. 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük (tűpróbával).

Végül összeállítjuk a desszertet: A piskótát  tetszőleges formára vágjuk, ráhelyezzük a  csokimousset .Díszíthetjük pirított mandulával és friss gyümölcsökkel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a legfinomabb őszi muffin receptje!

Íme a legfinomabb őszi muffin receptje!

Fűszeres sütőtökös muffin

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!