Itt az ideje egy igazán különleges desszertnek!
Hozzávalók
- A mousse-hoz:
- 150g kecskesajt
- 200 ml habtejszín
- 150 g fehércsoki
- 3 db tojás
- 8 g zselatin
- 1 rúd vanília
- porcukor ízlés szerint
- A piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
Elkészítés
Először készítsük el a mousse-t: A kecskesajtot lereszeljük egy habüstbe, hozzáöntjük a tejszínt és a fehércsokit. A vanília rudat kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét majd azt is hozzáadjuk. Vízfürdőre helyezzük és addig melegítjük, míg elolvad a csoki és a kecskesajtunk. Levesszük a vízfürdőről, és ha picit visszahűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük. Ahhoz hogy teljesen homogén krémet kapjunk érdemes botmixerrel picit átturmixolni. Ha ezzel is megvagyunk, megkóstoljuk hogy elég édes-e,ha nem akkor itt lehet ízlés szerint porcukorral édesíteni.
A tojásfehérjét 2 csapott evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a szobahőmérségletüre visszahült krémhez adjuk. A zselatint annyi hidegvízbe áztassuk be, hogy éppen elllepje, hagyjuk megduzzadni pár percet majd mikróban csípősre melegitjük és folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a krémünkhöz. Frissentartó foliával bélelet formába vagy szilikonformába öntjük. (Ha a másodikat választjuk, akkor elhagyható a fólia.) Egy éjszakára fagyasztóba rakjuk.
Jöhet a piskóta: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen kikenjük kb. 1 cm vastagra. 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük (tűpróbával).
Végül összeállítjuk a desszertet: A piskótát tetszőleges formára vágjuk, ráhelyezzük a csokimousset .Díszíthetjük pirított mandulával és friss gyümölcsökkel.