Íme egy szuper tipp egy egészséges tésztaszószhoz
Ez az étel egy újabb kiváló példa arra, hogy néha hús nélkül is készíthetünk teljes értékű, finom és laktató főételt mindenféle hiányérzet nélkül, és hogy érdemes elrugaszkodni a hagyományos tészta szószoktól.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
- 30 dkg brokkoli
- 2 dl görög joghurt
- 5 dkg sörélesztő pehely
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük.
Egy serpenyőben olívaolajt hevítünk és megpirítjuk benne a fokhagymát, majd a brokkolit is. Ezután 2 dl víz hozzáadásával fedő alatt párolni kezdjük. 5 perc után kiveszünk néhány darab brokkolit, amit egészben hagyunk. A maradékot teljesen puhára pároljuk.
A tésztát sós forró vízben 1 evőkanál olívaolajjal al dentére főzzük.
A megpuhult brokkolit sózzuk és borsozzuk, majd a görög joghurtot és a sörélesztő pelyhet hozzáadva krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.
Az elkészült tésztára kanalazzuk a fokhagymás brokkoli krémet, rátesszük az egészben hagyott brokkoli rózsákat és sajtként megszórjuk a tetejét sörélesztővel.