Hideg madártej lime-os tojáshabbal
Hozzávalók
4 személyre- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- 10 tojás
- 2 vaníliarúd
- 10 dkg cukor
- 1 lime
Elkészítés
1. A tejet és a tejszínt egy lábasban felforraljuk. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, egy tálba tesszük, a vaníliarúd külsejét pedig a tejhez adjuk és úgy forraljuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjébe belefacsarunk egy kevés lime levet, majd kemény habbá verjük. Ezután habzsákba töltjük és kis kúpokat nyomunk egy tányérra. Betesszük a mikróba nagyjából 1 percre.
3. A vaníliához adjuk a cukrot és a tojássárgákat, amit habosra keverünk.
4. A tejszínes tejet leszűrjük és a hideg tojássárgájához öntjük apránként, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Végül visszaöntjük a lábasba és lassan, állandó keverés mellett újra melegítjük. Ha elkezd besűrűsödni, öntsük át egy hideg lábasba, hogy ne csomósodjon be, majd tegyük a hűtőbe, hogy hideg legyen.
5. Egy mély kistányérba öntjük a krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat, megszórjuk a lime héjával és így tálaljuk. Jó étvágyat!