Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg madártej lime-os tojáshabbal

Adásban volt: 2017. June 7.
A recepthez tartozó videó
2017. June 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 tojás
  • 2 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 1 lime

Elkészítés

1. A tejet és a tejszínt egy lábasban felforraljuk. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, egy tálba tesszük, a vaníliarúd külsejét pedig a tejhez adjuk és úgy forraljuk.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjébe belefacsarunk egy kevés lime levet, majd kemény habbá verjük. Ezután habzsákba töltjük és kis kúpokat nyomunk egy tányérra. Betesszük a mikróba nagyjából 1 percre.

3. A vaníliához adjuk a cukrot és a tojássárgákat, amit habosra keverünk.

4. A tejszínes tejet leszűrjük és a hideg tojássárgájához öntjük apránként, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Végül visszaöntjük a lábasba és lassan, állandó keverés mellett újra melegítjük. Ha elkezd besűrűsödni, öntsük át egy hideg lábasba, hogy ne csomósodjon be, majd tegyük a hűtőbe, hogy hideg legyen.

5. Egy mély kistányérba öntjük a krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat, megszórjuk a lime héjával és így tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!