Habkönnyű szilveszteri pezsgőkrém
Hozzávalók
4 személyre- 2 db lapzselatin
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 2,5 dl félszáraz (fehér) pezsgő
- 4 dl cukrozatlan habtejszín
- arany-fehér szórócukrok és hóember formájú pillecukor a díszítéshez
Elkészítés
A lapzselatint egyesével hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
Közben egy kis lábasban, vízgőz felett simára keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáöntjük a pezsgőt. Habverővel kevergetve pár percet főzzük, majd levesszük a vízgőzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
A lapzselatint alaposan kinyomkodjuk, majd egy lábasban, 2 evőkanálnyi vízben addig melegítjük (nem forraljuk!), amíg fel nem olvad. A pezsgős keverékhez öntjük, elkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A lehűtött habtejszínt lágy habbá verjük, majd részleteiben a kihűlt pezsgős krémhez forgatjuk. Tálkákba kanalazzuk, és minimum 2-3 órára (vagy tovább, tálalásig) hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét egy kevés szórócukorral, és egy-egy hóember formájú pillecukorral díszítjük.
Tipp: A hóember formájú pillecukrot a svéd lakberendezési áruházban vásároltam.