Gyors, olcsó, és egy rozéfröccsel tökéletes vacsora
Ez az az étel, ami télen és nyáron egyaránt jól esik. Télen forrón, nyáron behűtve, egy finom rozéfröccsel tálalva. A konyhában nem igényel sok teendőt, gyorsan bekerülnek a rétegek a tálba, aztán a sütő már elvégzi helyettünk a további munkát.
Hozzávalók
4 személyre- 3 dl tej
- 20 dkg kukoricadara
- 1 teáskanál olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 20 dkg brindza
- 15 dkg félzsíros túró
- 1 nagy tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 gömb mozzarella
Elkészítés
A tejet 3 dl vízzel felforraljuk egy nagy lábasban. Mikor forr, hozzászórjuk a kukoricadarát, beleöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A brindzát kikeverjük az áttört túróval, az elhabart egész tojással, a tejföllel, a kockázott baconnel és az aprított lila hagymával. Ízlés szerint kevés sóval, borssal fűszerezzük.
A kukoricamassza felét kivajazott hőálló tálba simítjuk. Rákenjük a brindzás tölteléket, majd befedjük a maradék puliszkával. Rámorzsoljuk a mozzarellát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.