Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors halleves thai fűszerekkel

Adásban volt: 2016. November 22.
A recepthez tartozó videó
2016. November 22.

Hozzávalók

  • 20 dkg tőkehal
  • 10 db kagyló
  • 8 db királyrák
  • 1 l alaplé
  • kurkuma, chili
  • 2 dl kókusztejszín
  • gyömbér, só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 fej hagyma
  • 3 db kaffir lime levél
  • 1 szál thai citromnád
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • friss koriander
  • 20 dkg csiperke
  • extraszűz-olívaolaj

Elkészítés

1. Egy edényben extra szűz olívaolajat melegítünk, és beletesszük a reszelt gyömbért, fokhagymát, és az apróra vágott piros chilit.

2. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a kés fokával összetört citromnádat, és a felnegyedelt gombákat, és megpirítjuk.

3. Beletesszük a 2-3 mm-es karikákra vágott póréhagymát, majd kurkumával ízesítjük, és felöntjük alaplével. Ekkor beletesszük a kaffir lime leveleket, és összeforraljuk az ízeket.

4. A garnéla hátát bevágjuk, kihúzzuk a bélcsatornát, és a páncélt egy mozdulattal lehúzzuk. A tőkehalat felkockázzuk, a feketekagylók szakállát leszedjük, és egyszerre a levesbe tesszük őket.

5. A levest újra felforraljuk, majd a tűzről azonnal levesszük, hogy a forró lében készüljenek el a kagylók, garnélák és tőkehalkockák. Felöntjük sűrű kókusztejjel, majd citromhéjat reszelünk rá. Tálaláskor újhagymát és friss koriandert aprítunk rá.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!