Granolás sült körte
Ebben az egyszerű, őszies finomságban találkozik a puha, édeskésre sült gyümölcs és a ropogós, sült müzlikeverék.
Hozzávalók
4 személyre- 6 db körte
- 6 dkg eritrit
- 4 dkg nagy szemű zabpehely
- 1 dkg puffasztott quinoa
- 2 dkg tökmag
- 2 dkg földimogyoró
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dkg kókuszolaj
- őrölt vanília
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A körtéket megtisztítjuk, kettévágjuk, és kikanalazzuk a magrészt. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a héjukkal lefelé, majd a felületüket megszórjuk vékonyan eritrittel.
A granolához alaposan összekeverjük a többi hozzávalót, majd egyenletesen elosztjuk a körték belsejében.
Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt a körtéket puhára, a granolát pedig ropogósra sütjük.