Gofri variációk
Hozzávalók
- Az édes gofrihoz:
- 12 dkg zabpehely
- 30 g eritrit
- 7 g (1,5 tk) sütőpor
- 110 g natúr görög joghurt
- 60 ml tej
- 3 db tojás
- olaj a sütéshez
- 10 ek sárgabaracklekvár
- 2-3 db sárgabarack
- A sós gofrihoz:
- 20 dkg burgonya
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 6 g sütőpor
- só
- olaj a sütéshez
- A tejfölös szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- friss kapor
Elkészítés
Az édes gofrihoz:
1. A tésztához egy turmixgépbe öntjük a tejet, a joghurtot, a zabpelyhet, az eritritet, a tojásokat és a sütőport, majd az egészet összeturmixoljuk, majd hűtőben pihentetjük.
2. Ha besűrűsödött kisütjük a tésztát, majd sárgabaracklekvárral és friss sárgabarackkal kínáljuk. Jó étvágyat!
A sós gofrihoz:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, míg a sárgájához adjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport, amit habverővel simára keverünk. Ezután adjuk a hozzá a megfőtt és lereszelt burgonyát és sózzuk. Végül a tojásfehérjével egybeforgatjuk, majd pihentetjük.
2. A tésztákat gofri sütőben kisütjük.
3. Közben a tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és az apróra vágott kaporral.
4. A gofrira halmozzuk a tejfülös szószt, majd apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Jó étvágyat!